Rybí maso je možné upravovat podobným způsobem, jako ostatní druhy masa. Má výhodu, že je křehké a tepelně upravené za krátkou dobu. Stačí si jen dávat pozor, aby se ryba, porce, půlka… při úpravě nerozpadla a zacházet s ní při vaření opatrně. Rybu smažíme, pečeme, dusíme – s kořením, na zelenině, na houbách, na česneku, se sýrem, na mandlích, na víně, na pivu… přikládáme chléb, pečivo, brambory, rýži, těstoviny… podáváme teplou, studenou, v kyselém nálevu, v marinádě… Máte jedinečnou šanci příjemně překvapit své blízké a uvařit jídlo, které jste ještě nikdy nejedli (a nebo třeba jen jednou).
Tip: Bude-li rybu připravovat hned po příchodu domů z obchodu, stačí maso pouze pokapat citronem a posolit bez dalšího koření a přesto bude ryba báječně chutnat. Budete-li rybu připravovat později nebo další den, doporučuji okořenit nebo vložit do marinády hned při uskladnění v ledničce.